lördag 13 mars 2010

Myggor.

Det är lugnt. Myggorna kommer även denna säsong att få bekämpas med Vectobac G, samma bekämpningsmedel som användes i fjol.

Det Miljödomstolen har gjort, och som har skapat rubriker, är att de har fastställt Kemilkalieinspektionens beslut om att inte få använda Vectobac G för sommaren 2009. Är ni med?

Någon överklagade Kemikalieinspektionens beslut förra året om att inte tillåta bekämpningsmedlet. Nu först har Miljödomstolen fastställt deras beslut som gällde sommaren 2009. I bland tar saker och ting lite tid...

Men, det viktiga nu är att veta att en dispensansökan redan ligger inne om att få använda Vectobac G för den här sommaren, om det skulle behövas. Det betyder att åtgärder kan sättas in betydligt tidigare än vad som blev fallet i fjol. Varken människor eller djur ska behöva utstå den myggtortyr som så många drabbades av förra sommaren.

Vectobac G sägs vara skadligt för stickmyggan som kan riskera att utrotas. Men om valet står mellan stickmyggans överlevnad och människors hälsa så är åtminstone valet givet för mig.

Pia

Inga kommentarer: