tisdag 7 februari 2012

Ny start.

Vågar man ta ordet nystart ur sin mun? Jo, visst vågar jag. Partiet står (återigen) inför en ny start med en ny partiledare - Stefan Löfvén. Och det känns tryggt, hoppfullt och spännande.

Stefan har klart och tydligt deklarerat att fokus är på jobben och en skärpt näringslivspolitik.
Vi behöver bli vassare, helt enkelt. Samarbete är a och o för att skapa framtidens jobb, och Stefans upparbetade kontakter ochgoda renommé inom näringslivet kommer att skapa många intressanta samarbetspartners framöver.

Satsningar på innovation, på forskning och utveckling av nya produkter och tjänster och på riskkapital är grundkonceptet som sedan behöver förädlas.

Vi vill att fler startar nya företag och att fler företag ges möjlighet att växa. Människor måste ständigt tillåtas att växa och rusta sig och då spelar utbildning och kompetensutveckling en nyckelroll.

Vår satsning på att fler ungdomar ska klara av sin gymnasieutbildning är en oerhört viktig pusselbit, likaså satsningen på fler högskoleplatser med högre kvalitet. Alla kan förvisso inte bli akademiker, men betydligt fler kan bli det.

Vi vill riva hindren och låta människor utveckla sin kraft, och med pragmatisk politik ska vi visa hur våra visioner och drömmar kan bygga ett starkare och rättvisare Sverige.

Pia